Sajtóközlemény

A STEEL-TECHNO Kft. 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00163 kódszámú projektjének zárása kapcsán

Cégünk, a STEEL-TECHNO Kft. a 2020-as év során sikeresen pályázott „Könnyűszerkezetes, moduláris épületcsalád koncepciójának kidolgozása, továbbá a hozzá kapcsolódó prototípusok kifejlesztése” projektjével a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által kiírt KKV-Start pályázat keretében nyújtott forrásokra.
Az összesen 31 615 086 forint összköltségű projekt kapcsán cégünk 18 969 051 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a projekt megvalósítására. Az összesen 12 hónapon át tartó projekt 2021. január 1-én indult és 2021. december 31-én fejeződött be.
Projektünk keretében kidolgoztuk egy moduláris prémium könnyűszerkezetes-épületcsalád terveit, összesen 6 db. típustervvel. Ezt követően kidolgoztuk és több lépésen át optimalizáltuk az épületek gyártástechnológiáját, törekedve a minimális hulladéktermelésre. 
A projekt fontos elemét képezte, hogy prémium házainkhoz összesen 6 db. egyedi, speciális kötőelemet is kikísérleteztünk, amelyek a korábban használt ipari megoldásoknál kifinomultabb, esztétikus megoldást jelentenek, nem utolsósorban pedig filigrán jellegük miatt megtakarítást jelentenek az anyaghasználatban, illetve az időközben általunk beszerzett célgéppel ezeket az elemeket saját magunk tudjuk előállítani, nem vagyunk külső gyártó segítségére ráutalva. 
A projektünk sajátossága, hogy annak eredményeképpen nem csupán dokumentumok és tervek születtek, de három moduláris prototípust, egy garázst, illetve 1-1 egymással kombinálható melléképületet fel is építettünk és ki is állítottunk telephelyünkön.
Amennyiben személyesen is kíváncsi a STEEL-TECHNO Kft. prémium épületeire és garázsaira, keressen fel bennünket munkaidőben Szentes, Szarvasi út 26. szám alatti telephelyünkön, ahol a kiállított prototípusokat élőben is megtekinteti. Emellett figyelmébe ajánljuk a http://szentesfem.hu címen elérhető weboldalunkat, ahol részletes tájékoztatást kaphat ezen termékeinkről.